Ekonomi

Antalya, ilk 8 ayda 11 milyon turistle kendi rekorunu kırdı

08 Eylül 2023 20:09

Antalya, ilk 8 ayda 11 milyon turisti ağırlayarak rekorlar yılı olan 2019'u geride bıraktı. Polonya'dan gelen turist sayısında ise geçen yıla göre yüzde 40 artış gözlendi.

İlk 8 ayda 11 milyon turist ile rekorlar yılı 2019’u geçen Antalya, 2024 yılı için şimdiden erken rezervasyon almaya başladı.

10 Haber'in aktardığına göre; Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’da turizmdeki hareketliliğin sürdüğünü, farklı ülkelerden misafirlerin tercihini kentten yana kullandığını söyledi.

Antalya’ya havayoluyla gelen turist sayısının bu yılın ilk 8 ayında yüzde 20 artarak 11 milyonu geçtiğini aktaran Kavaloğlu, “31 Ağustos itibariyle birinci sırada Rusya, ikinci sırada Almanya ve üçüncü sırada İngiltere var. Yurt dışından gelen Türkler de rakamlara ilave olarak sayıldığında, Antalya olarak 31 Ağustos itibarıyla rekor yılı olan 2019 rakamını geçtik. Bu da bizim için gerçekten umut verici” dedi. 

1.5 milyon İngiliz bekleniyor

İngiltere’den gelen misafir sayısının ilk defa geçen sene 1 milyonu geçtiğini vurgulayan Kavaloğlu şöyle konuştu:

“Bu sene 1,5 milyona ulaşacağını bekliyorduk ama İngiltere’de son yaşanan havalimanı krizi, 140 uçağın iptal olmasına sebep oldu. Buna rağmen geçen senenin rakamlarını zaten geçecekler. İngilizlerin Antalya’ya gelişlerinin yine 1,5 milyona yaklaşacağını düşünüyorum.”

Polonyalı turist sayısında büyük çıkış

Rusya’dan gelen misafir sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,5 artış gösterdiğini belirten Kavaloğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

“Rusları 2 milyondan fazla Alman turisti izledi. Bu pazarda da yüzde 17,3’lük bir büyüme söz konusu” diye konuştu. İngiltere pazarında ise 1 milyona yaklaşan ziyaretçi ile 3’üncü olduğuna dikkati çeken Kavaloğlu, bu pazarda geçen yıla göre yüzde 15’lik büyüme gerçekleştiğine işaret etti. Bu ülkeyi Polonya’nın takip ettiğini anlatan Kavaloğlu, “Polonya, büyük potansiyel barındıran önemli bir kaynak. Geçen yıla göre yüzde 40 artış gözlendi.”